Gaziantep ValisiÇeber: Uyuşturucuyla mücadelede Türkiye 1’incisiyiz

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep ValisiÇeber: Uyuşturucuyla mücadelede Türkiye 1’incisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2024 14:08

Gaziantep ValisiÇeber: Uyuşturucuyla mücadelede Türkiye 1’incisiyiz

Haberin Devamı

Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Valisi Kemal Çeber, 2024 yılının ilk 4 ayında narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan operasyon sayısının yüzde 138 artış göstererek uyuşturucuyla mücadele kapsamında bakanlık verilerine göre Gaziantep’in Türkiye 1’incisi olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber beraberinde bulunan İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve İl Emniyet Müdürü Celal Özcan birlikte basın açıklaması düzenledi. İl Jandarma Komutanlığı’nda toplantıda yılın ilk 4 ayındaki emniyet ve asayiş raporları açıklandı.

Yılın ilk 4 ayındaki jandarma ve emniyet faaliyetlerini açıklayan Çeber, kentteki malvarlığına yönelik işlenin suçların bir önceki döneme göre yüzde 25 azaldığını ve olayların aydınlatılmasının ise yüzde 58'den yüzde 78'e çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

'30 KASTEN ADAM ÖLDÜRME OLAYLARININ TAMAMI AYDINLATILDI’

Çeber, emniyet ve jandarma ekiplerinin yılın ilk 4 ayında yaptığı narkotik operasyonlarla bakanlık verilerine göre Gaziantep’in 1’inci olduğunu ve operasyon sayısının yüzde 138 artış gösterdiğini söyledi.

2024 yılında meydana gelen 30 kasten adam öldürme olaylarının tamamının aydınlatılarak yakalanan şahıs oranının yüzde 105 artış gösterdiğini belirten Çeber, “2024 yılında meydana gelen 30 kasten adam öldürme olayının tamamı aydınlatıldı. Bu dönümde aranan şahısların yakalanma oranı yüzde 105 artış ile 9 bin 792 kişi oldu. Genel asayiş olayları ise bir önceki yıla göre ise yüzde 13 azaldı, aydınlatma oranları ise yüzde 86'dan yüzde 93'e çıkarılmıştır. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ise operasyon sayısı yüzde 138 arttı, yakalanan şahıs yüzde 127 oranında arttı ve 3 bin 670 olan yakalama sayısı 6 bin 721’e yükseldi. Terörle mücadelede ise 55 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Göçmen kaçakçısı olarak da 56 tutuklama oldu. 2024 yılının ilk 4 ayında emniyetimiz 8 bin 187operasyon yaptı. Operasyon sayısında da yüzde 138’lik bir artış oldu. İlimiz uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlar kapsamında Türkiye 1’incisidir. Hem emniyet hem jandarma çalışmaları açısından Türkiye 1’incisiyiz. Bunlar bakanlığın verileri " diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!