Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım

Güncelleme Tarihi:

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 14:27

Çocuklar Ankara’da ‘Hansel ve Gratel’le, Gaziantep’te ‘Şirinler’le buluşuyor. Bu hafta onlara severek okuyacakları kitap önerilerimiz de var.

Haberin Devamı

GÜNLÜK YAŞAMDAN ÖRNEKLERLE

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım

‘Çıtır Çıtır Felsefe’ serisinin Türkçedeki 34’üncü kitabı ‘Güven ve İhanet’ Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı. Dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé tercihlerimizi belirleyen ve birbirini etkileyen bu iki zor kavramı yine günlük yaşamdan örneklerle anlatıyor.

İKİ KLASİK ROMAN RAFLARDA

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım



Dünya edebiyatının sevilen iki romanı çocuklarla buluşuyor. Miguel de Cervantes’ten ‘Don Kişot’ ve Victor Hugo’dan ‘Notre-Dame’ın Kamburu’ romanları bu ay Mundi Çocuk etiketiyle raflarda yerini aldı. Sürükleyici hikâyeleriyle farklı dünyaların kapısını aralayan iki eser aynı zamanda çocukları insan ruhu, iyilik ve kötülük ile adalet üzerine düşünmeye itiyor.

Haberin Devamı

İZMİR’DE FESTİVAL

Çocuklar doğanın içinde özgürce koşup oynayacakları bir ortamda gerçekleşecek Mutlu Çocuk Festivali’nde hem sosyalleşecek hem de yaratıcılıklarını keşfedecekler. Kültür, sanat ve eğlencenin harmanlandığı festivalde yiyecek stantları kurulacak; sanat atölyeleri, zekâ oyunları, sihirbazlık ve kukla gösterileriyle animatörler de olacak.

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım

Yer: İzmir, Casa De Garden
Tarih: 27 Nisan Cumartesi
Saat: 11.00-18.00
Yaş: 3-12
İletişim: (0232) 278 96 16
Ücret: Çocuk 300, yetişkin 200 lira

ÇOCUKLAR İÇİN ‘CARMEN’

Eşsiz müzikal yeteneğiyle şarkılarını eşi Lord Shiva ve kendi gibi yetenekli dört balerin kızı için söyleyen Carmen bir gün derin bir uykuya dalar. Shiva ne yaptıysa Carmen’i bir türlü uyandıramaz. Ancak Carmen’in kızları Dora, Revina, Mira ve Lalin sarayda gerçekleşecek olan dans yarışmasında birinci olurlarsa annelerinin uyanacağına inanırlar. ‘Carmen’ çocuk müzikalinde hikâye böyle başlıyor.

Haberin Devamı

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım

Yer: İstanbul, Duru Tiyatro
Tarih: 27 Nisan Cumartesi
Saat: 13.00, 15.00
Yaş: 3+
İletişim: (0216) 338 56 36
Ücret: 270 lira 

ŞİRİNLER KÖYÜ’NÜ KİM KURTARACAK?

Ünlü çizgi filmden sahneye aynı adla uyarlanan ‘Şirinler’ tiyatro oyunu bu defa Gaziantep’te. Gargamel’in yeni büyüsüyle altın çıkaran Azman, Şirin Baba'nın ilgisini çekmeyi başarır. Şirin Köyü’nü kurtarmak için Azman’ın saçtığı altınları toplamaya başlayan Şirin Baba böylelikle Gargamel’in tuzağına düşer.

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım

Yer: Gaziantep, Zeugma Müzesi Poseidon Salonu
Tarih: 27 Nisan Cumartesi
Saat: 15.00, 16.00
Yaş: 2+
İletişim: (0342) 325 27 27
Ücret: 96 lira

Haberin Devamı

KARDEŞLERİN MACERALARI

Dünya masal klasiklerinden ‘Hansel ile Gratel’in hikâyesi bu defa tiyatro sahnesi aracılığıyla çocuklara aktarılıyor. İki kardeşin maceralarını anlatan oyunda doğa ve hayvan sevgisi gibi konular da işleniyor.

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım

Yer: Ankara, Demiurk Sahne
Tarih: 27 Nisan Cumartesi
Saat: 15.00
Yaş: 2+
İletişim: (0850) 757 28 06
Ücret: 130 lira

KELİMELERLE DANS

‘Türkçe Benim Evim- Kelimeler Adası’ adlı oyun; arkadaşlığın, umut etmenin, özgürce hayal kurmanın ve tüm bunları yaparken, ifade ve doğru iletişimin önemini kelimelerle pekiştiriyor. Çocuklar kelimelerle dans edecek, kelimelerle öğrenecek, kelimelerle hayal kuracak ve çok eğlenecek. 

Haberin Devamı

Hadi Gidelim/Hadi Okuyalım

Yer: İstanbul, Maximum UNIQ Lounge
Tarih: 28 Nisan Pazar
Saat: 11.00
Yaş: 4+
İletişim: (0212) 352 22 33
Ücret: 266 lira

PERİLİ KÖŞK’E DAVET

Borusan Contemporary’nin ‘Bu Müze Başka Müze’ adlı sanat etkinliğinde çocuklar, özgün mimarisiyle İstanbul kültür mirasının önde gelen örneklerinden Perili Köşk’ü yeniden tasarlamaya davet ediliyor. Amaç mimarlık disiplinini çocuklarla tanıştırmak ve “Bir bina nasıl oluşturulur”, “Mekân ve malzeme arasında nasıl bir ilişki vardır” gibi sorular üzerine düşünmeye teşvik etmek. Çocuklar tasarımın yapıtaşlarından renk ve dokuyla ilişki kurarak Rumelihisarı’ndaki binayı gündelik malzemelerle kendi gözlerinden yeniden tasarlayıp hazırladıkları müze maketleriyle atölyeden ayrılacak.

Yer: İstanbul, Perili Köşk
Tarih: 28 Nisan Pazar
Saat: 13.00
Yaş: 8-12
İletişim: (0212) 393 52 00
Ücret: 200 lira

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!