Filipinler aşırı sıcaklarla boğuşuyor: 34 kişi hastanelik oldu, 6 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Filipinler aşırı sıcaklarla boğuşuyor: 34 kişi hastanelik oldu, 6 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 13:25

Filipinler bu yılın başından veri etkili olan aşırı sıcaklar nedeni ile zor günler geçiriyor. Sağlık Bakanlığı aşırı sıcağa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan 34 kişiden 6’sının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Filipinler'de yılın başından bu yana etki gösteren aşırı sıcaklar 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Filipinler Sağlık Bakanlığı’ndan (DOH) yapılan açıklamada, 1 Ocak - 18 Nisan tarihleri arasında 34 kişinin aşırı sıcağa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, bunlardan 6’sının yaşamını yitirdiği kaydedildi. DOH’un Gözetim ve Müdahale Sistemi’ne kaydedilen 34 vakanın ülkenin Visayas, Ilocos ve Soccsksargen bölgelerinden bildirildiği aktarıldı.

OKULLARDA EĞİTİME ARA

Filipinler'de aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkilemiş, aralarında Metro Manila'nın da bulunduğu 11 bölgede 42 santigrat dereceyi aşan sıcaklık değerlerinin insan sağlığı için risk oluşturduğu açıklanmıştı. Birçok okulda örgün eğitime ara verilirken, yetkililer aşırı sıcakların önümüzdeki aya kadar devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!